Кадър Телевизия 7/8, архивЕксперт обяви ще има ли кабинет в близките две

...
Кадър Телевизия 7/8, архивЕксперт обяви ще има ли кабинет в близките две
Коментари Харесай

Доц.Чолаков: ИТН става уязвим за прищевките на един или друг

Кадър Телевизия 7/8, архив

Експерт разгласи ще има ли кабинет в околните две седмици и коя ще е слабата страна на водещата ни партия. ИТН са мощно уязвими откъм тематични болшинства и прищевките на един или различен политически сътрудник в пленарната зала. Скоро след сформирането на нов кабинет може да се стигне до повреждане на задругата и другарски огън. Това предизвести доцент Петър Чолаков от Института за проучване на обществата и знанието при Българска академия на науките.

Според него всичко ще се реши през идващите две седмици. „ Има индикации за намаляване на позициите и на тона от страна на Има Такъв Народ, регистрира се настройката, че жителите не желаят нови избори “, уточни в разбора си пред БНР Чолаков.

Според него от Има Такъв Народ регистрират, че ходът с оферти кабинет е бил по-скоро несполучлив. По думите му в този момент стои въпросът какъв ще бъде форматът на идните диалози, които бяха обявени – с Българска социалистическа партия, Демократична България и „ Изправи се! Ние идваме “.

Петър Чолаков счита, че още с представянето на първия вид на кабинет от Има Такъв Народ са показали „ някакъв тип еластичност “, че с изключение на на останалите партии на митинга, ще разчитат и на Българска социалистическа партия в бъдеще.

„ 112 гласа имат общо трите партии на митинга. Правителство на малцинството значи то да бъде мощно подвластно на всички парламентарни течения, на температурата в пленарната зала “, разяснява доцент Чолаков. Той предвижда, че от Българска социалистическа партия ще подчертават върху съгласието  върху избрани политики.

Петър Чолаков посочи, че когато имаш министър в кабинета, носиш доста по-ясно отговорност. Той открои рисковете пред партия Има Такъв Народ, която е единствено с 65 депутати.

„ Те стават извънредно уязвими за прищевките на един или различен. При една толкоз летлива атмосфера, при най-малкото нещо (ако се схванат да създадат правителство), може да се окаже, че скапват задругата и стартират още веднъж с приятелския огън. Тогава всичко ще се написа на гърба на Има Такъв Народ. “

Много рисковано е за Има Такъв Народ да зависи от тематични болшинство ad hoc, безапелационен е доцент Петър Чолаков. Той напомни тезата си, че ГЕРБ и Движение за права и свободи ще се опитат да се „ прилепят “ към Има Такъв Народ.

Чолаков предвижда доста къс небосвод и живот „ към година “ на новото държавно управление, написа frognews.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР